Ringed seal - beskrivelse, habitat, livsstil

Ringetætning ligner i sin struktur en lille sæl, hvis vægt er ca. 50 kg. Kroppen ser kort ud med et tykt lag af fedt. Det lille hoved er placeret på squat halsen. Huden er dækket af en hård, let mærkbar bunke. Voksne hanner og kvinder har forskellige farver - fra sort til gulbrune toner. Over hele kroppen, med undtagelse af flippers, er lette ringe spredt.

Distributionsområde

Disse pattedyr findes hovedsagelig i de arktiske og subarktiske zoner i Atlanterhavet og Stillehavet. De foretrækker at bo i de nordlige farvande og tilhører de indbyggere på planeten, som kun føler sig komfortable i kolde og snedækkede områder.

Nerpa kan ses overalt i den nordlige del af Rusland, på Murmansk kysten, nær de nye sibiriske øer eller Det Hvide Hav. Undtagelserne er den centrale del af Barentshavet, hvor sælerne ikke optræder, da der ikke er noget isdække på dette område.

Indbyggerne i den fjerne østlige kyst kaldte den ringede segl Akiba. Personer begynder at migrere fra de vestlige områder af Kysthavet, hvorefter de flytter til kommandørens og de aleutiske øers territorium og bosætter vandområdet omkring kysten. I Okhotskhavet arrangerer disse bosættelser.

Ud over havene på det eurasiske kontinent er nervernes levesteder norske og grønlandske kyster, den kanadiske arktiske øhav og Hudson Bay. Dyret tilbringer det meste af sit liv i vandet, som er dets ernæringskilde.

Ringede sæler har næsten ingen tendens til at migrere. Med sommervarmen kommer kun indbyggerne i Barentshavet østlige kyst til at flytte til Kara Havets nærliggende vandområde, og i slutningen af ​​sæsonen vender de tilbage. Nogle personer forbliver på den drivende is, som strømmen fører til det åbne hav. Sælerne kan dog endda fra en fjern afstand finde stedet, hvor de boede i sommer eller efterår. Migration er kun karakteristisk for grupper af pattedyr, der befinder sig i regionerne Okhotsk og Østersøen.

diæt

Ringede sæler foder på forskellige arter af fisk og krebsdyr, der samles i den øvre del af havdybderne. Andre dyr fanges kun i tæppens mave kun lejlighedsvis. De arrangerer jagt for hemming, navaga, lodde og krydderi, spise rejer, bobs, sorte øjne.

Østersøen er en kilde til mad, rig på brisling, gobies, torsk og brisling og saltvandene i Kysthavet. Med ankomsten af ​​efteråret klarer Akibs oftere at spise navaga eller sild, og gerbil og gobies kommer sjældent på tværs. Forseglingen af ​​forseglingen består af hvirvelløse dyr, som mysider, sorte øjne og scuds.

Avl neprovyh individer

Seglens sæler begynder i midten af ​​marts eller april. Møder af kvinder og mænd til parring forekommer som regel i samme periode - april eller maj. En gravid kvinde har en kalv i ca. 11 måneder. Små sæler fødes, indpakket i et proteinskal, som falder ned efter et par uger. Deres vægt overstiger ikke 4 kg, og kropslængden er 84 cm. Kvinden føder afkom med mælk i en måned. Denne gang er nok for barnet at være fuldt dyrket og modent. Et år gamle sæler har en vægt på 14 kg. Ved 7 års alderen vejer unge ca. 34 kg.

Opnåelsen af ​​pubertet hos kvinder observeres i en alder af 5-6 år. Hvert år går det gennemsnitlige antal afkom fra 20-40%. Mænds modenhed kommer et år senere end hos kvinder. I voksen sæler, der nærmer sig ti år, stopper væksten.

gåen-on


Reproduktion af sæler foregår på isen i kystområdet, men indbyggerne i Okhotskhavet har tilpasset overlevelsen af ​​drivis og er i stand til at opdrætte afkom selv under sådanne forhold.

Det store område af tykke, faste isoverflader tillader dyr at blive anbragt alene uden at danne klynger. Hver enkelt person har mulighed for at forlade pakken og vælge ethvert jagtområde og rygeri. Driftende snesider samler hundredvis af sæler på ét sted. For at komme ud til det åbne hav bruger dyr slanger, hvorigennem de holder hovedet og fylder lungerne med ilt. I nærheden af ​​laskey gør hunner huler, skjult fra nysgerrige øjne, for at kunne føde små små sæler i denne snedækkede ly.

Antal enkeltpersoner på den nordlige halvkugle

Den ringede segl er en af ​​de mest almindelige pattedyrarter, der findes på de nordlige kyster. Ifølge de seneste data nærmer deres tal 5 millioner individer. Størstedelen af ​​dyrene befinder sig i Arktis område. I kystfarvande i den canadiske arktiske øgle ligger ca. en femtedel af det samlede antal af denne underart. I Okhotskhavet er der ikke mere end 800 tusind hoveder, og resten er spredt i kystzonerne på det eurasiske kontinent.

Fiskeri og værdien af ​​den ringede segl

I modsætning til den fælles tætning har denne underart, som nævnt tidligere, en lille vægt og størrelse, men fiskeri efter sådanne dyr er ganske almindeligt fænomen i nogle regioner. Tidligere i Okhotskhavet blev der udstedt tilladelser årligt for at indfange 50-60.000 voksne individer. Siden for nylig har der været et fald i forseglingernes befolkning og død, har myndighederne sat en grænse for jagt, som ikke overstiger 30 tusind hoveder i dag. Til jagt i Bering og Okhotsk hav er grænsen betydeligt mindre.

Produktværdi er hud-, kød- og tætningsfedt. På grund af fiskeri af disse pattedyr udvikles subsistensproduktion, som støtter befolkningen i kystområderne i nord. Pinnipederne i Sovjetårene lagde grundlaget for udviklingen af ​​den nationale økonomi.

Video: ringetætning (phoca hispida)

Se videoen: Sæl hilser på fotograf. Copenhagen Zoo (September 2019).