Dugong - beskrivelse, habitat, livsstil

Dugongs er fortryllende havdyr, de er planteædende pattedyr og de fleste ligner havkøer. Faktisk er de ganske tæt på manater, der kaldes havkøer. Zoologer henviser dugongs til rækkefølgen af ​​sirener. Bare sådan er der en sådan løsrivelse, som kaldes et ord fra oldgræske legender, og duyung er desuden oversat fra det malaysiske sprog som havfrue eller en pige fra havet.

I Rusland betegnes dugong ofte som havkøen, fordi havfruen, som den russiske episke beskriver dette væsen, stadig er langt fra manglende nåde. Men hvis du sammenligner med en ko, så er dugong helt i overensstemmelse med dette dyr. Han har også en massiv krop, akavet og en slags blød charme, der får dig til at blive rørt og glæde sig i vaner i denne storslåede havdyr.

Grundlæggende oplysninger

For det meste foretrækker dugongs at bosætte sig langs kysterne, hvor havene og oceanerne danner bugter og lavvandede laguner. Nu er området et tropisk bælte af Stillehavet og de indiske oceaner. Da det ikke er svært at forstå, lever de i havvand og næsten ikke svømmer i ferskvand.

De er de mindste af repræsentanterne for sirenernes orden, da de med en kropslængde på fire meter vejer kun op til 600 kg, og dette forhold for sådanne dyr er ret moderat. Samtidig er mænd altid større end kvinder.

Kroppens struktur er en slags cylinder, som har mange folder, der er karakteristisk for alle ejere af tyk hud og et betydeligt lag af subkutant fedt.

Huden har virkelig en imponerende tykkelse - cirka to centimeter eller mere, og farven er gråagtig med en lille gradient. Altid er maven lettere, og ryggen er lidt mørkere.

Hvis du sammenligner det med nogen fra andre dyr, er dugong simpelthen en overfødt sæl med nogle funktioner. Men hvis du ser bedre ud, er der mange funktioner, der adskiller dugong fra andre dyr, især de har slet ingen rygfinner, og de forreste er temmelig lange (op til en halv meter). Der er ingen tegn og særlige træk ved benene, der giver mulighed for at bevæge sig på tørt land. Derfor dugongs ikke land på land, da de ned i vandet, og der udviklede de sig til de nødvendige betingelser og kropsstruktur. Så i virkeligheden fortsætter de med at sidde under vand og føle sig godt om sig selv, da det fredelige udtryk for disse dejlige dyrs ansigt tillader os at tale.

Udadtil ville dugonget være let forvirret med manateen, hvis det ikke var for bagfinen, som i modsætning til manateen er opdelt af en dyb hul i midten og mest af alt ligner en hval. Til sammenligning repræsenterer ryggenen af ​​en manatee i form en slags padle eller en padle, der ligner en manateefin, som du vil.

Vi vender nu til beskrivelsen af ​​dugongens ansigt, som også fortjener en vis opmærksomhed og kendetegnes ved dets karakteristiske træk. Auriklene er fraværende på typiske måder hos mange havdyr, og øjnene dybt i banerne er også velegnede til at bo under vand (forresten hører de helt godt, men ser jævnt). Hovedet er forholdsvis lille i forhold til kroppen og er stillesiddende. Næsepartiet har kødfulde svampe og en sløv næse, som leveres med en ventil, der dækker det indre rum af eksternt vand.

Dugongs natur og livsstil

Disse akvatiske pattedyr ligner køer i deres fred og langsomhed, og hvis de beskrives mere præcist, er de frygtelige køer. Det ser ud til at vandrummet er hjemmehørende for dugong, så hvorfor ikke føle sig selvsikker og endda lidt imponerende der? Ikke desto mindre ser de temmelig modige ud, bevæges omhyggeligt og smidigt. Afstanden, som dugong overvinder om en time, ligger i gennemsnit ca. 10 kilometer. På den anden side har dugongs ikke brug for sprintegenskaber, tværtimod - det er netop denne langsommelighed og måling, som i mange henseender gør det muligt at være effektive i søgen efter mad.

For dugongs er hovedbeskæftigelsen at søge efter forskellige planter, dvs. alger, der spredes langs havbunden. Derfor svømmer de som dette over havbunden og roligt spiser alger - hvorfor ikke havkøer?

Mærkeligt nok er disse genert dyr ikke særlig tilbøjelige til flokke. For det meste er de enkelte bønder, og dannelsen af ​​pakken er som regel forårsaget af vegetation på nogle områder. Så samler dugongerne i en lille gruppe af fem eller lidt flere individer, og går glat igennem et særskilt sted, som i en gruppe, der laver madindsamling.

Derudover er der mulighed for gruppemigration, når en hel befolkning går til varmere områder for at søge efter mad. Sådanne vandringer bestemmes ved valg af gunstigere klimatiske forhold.

En anden underlighed er total fordel med folket. Hvis du nogensinde har set et sødt og smidigt kæledyr, så er dugong et eksempel på de sødeste og bøjelige af dem. Havgiganter tillader sig at presse, slagtilfælde, klemme, kærtegne, kysse, fotografere, så gør det lettere at stille. De kan ridses, masseres og meget mere. Derfor er det ganske ofte, når du leder efter et foto af en dugong på internettet, der helt sikkert vil være nogen der, der presser en seeko eller gør noget sjovt med dette dyr. Faktisk er dugong ikke særlig imod sådan kommunikation.

Hemmeligheden bag denne adfærd ligger i den tykke hud, hvilket gør disse væsener næsten fuldstændig uskadelige for ydre påvirkninger. Predators betaler ikke meget opmærksomhed på dugong overhovedet, fordi forsøger at få den slags hud er dyrere. Både dugongs og rovdyr forstår denne kendsgerning, og derfor interfererer ikke hinanden og overlapper generelt ikke. Nogle gange sker det selvfølgelig, at en haj måske ønsker at spise en baby søkoe, men med moderens komme kommer rovdyr til at gå på pension. Dugongs er i stand til at køre væk selv store hajer, som også ikke ser nogen mening i at prøve deres hånd med disse giganter.

Dugong Power

Hvis man ser på disse væsers klumpede læber, så lækker overlæben sig helt klart, hvilket uden overdrivelse ser ud til at være stort. Denne detalje tillader også at rive planter fra en havbund. Den daglige kost af et voksen dyr kan være omkring 40 kg forskellige havgræs og forskellige alger.

Mænd har en lille fordel i forhold til dugonghunner, da de har øvre tænder - tusks, der blandt andet bruges til at skubbe planter ud fra bunden. De graver ret lange riller og det er let at spore langs disse stier, hvor dugong beiterede og hvor den var på vej.

Dugongens dage er temmelig monotone og måles, i betragtning af mængden af ​​mad, de har brug for at indsamle, de er bare det. Først flyder de omkring 15 minutter langs bunden, så flyder op og får luft, og igen til bunden. Så dage erstatter uger, og uger ændrer år, og havkyr fortsætter med at græsse langs havbunden og efterlader to lange furrows som originale tidslinjer, der vaskes væk af evighedens vand.

Dugongs er ikke dumme dyr, tværtimod, de ved, hvordan man redder mad til fremtiden og generelt viser noget opfindsomhed. Ofte opsamles en forsyning af alger på en særskilt lokalitet, hvorfra dugongen kan hente den rigtige mængde og frigøre sig fra at samle i en periode.

Reproduktion og levetid

I det tiende år af dets eksistens bliver dugong et voksent væsen og kan begynde at elske. Desuden er dugongs i stand til at forkæle sig i denne besættelse på et hvilket som helst tidspunkt af året, da de ikke er betinget af rammen af ​​reproduktionstiden bestemt af naturen. Generelt spiser de hele året rundt.

Sådan frihed annullerer dog ikke vanskelighederne i kampen for kvinden. For at få intimitet med sin elskede står han ofte over for en kamp med en rival på tusks. Dugongs bruger deres øvre tænder ganske dygtigt og kan forårsage betydelig skade på en modstander.

Faktisk resultatet af kampen og beslutter en yderligere avlsoption. Kampens vinder forlader næsten umiddelbart efter med kvinden og er involveret i at opfatte en ny dugong. Derefter går mændene og trækker sig ikke i deres eget afkom.

Graviditet tager et år, hvorefter der som regel opstår en cub, som vejer omkring 40 kg og har en længde på op til en meter. Sjældent fødte tvillinger. Den nyfødte cub er placeret på moderens ryg i ca. 12 uger, og bruger mælk til fodring. Herefter begynder en mere uafhængig eksistens, som skyldes overgangen til en vegetabilsk kost, men babyen nægter ikke mælk. Modermælk forbliver i kosten i op til et og et halvt år.

Gradvist vokser babyen op og begynder en selvstændig eksistens, hvilket er ret lang. Dugongens alder når 70 år eller derover, hvis eksterne faktorer ikke påvirker det. Ved eksterne faktorer menes vi hovedsageligt menneske, hvilket påvirker befolkningen i disse dyr væsentligt.

På dette tidspunkt er dugongpopulationen ret lille, folk i det 20. århundrede har påvirket disse dyr på den mest negative måde. Nu er fiskeri med garn forbudt, og dugongs er beskyttet af forskellige internationale organisationer. Kun høstet med harpuner i små nationer og kulturer, der historisk bruger dugongs til at bevare deres egen eksistens og er involveret i en rimelig fangst af disse dyr, er tilladt.

Video: Dugong (Dugong Dugon)

Se videoen: What in the World is a Dugong? National Geographic (September 2019).