Oryapka - beskrivelse, habitat, interessante fakta

Oryapka er en forbipasserende fuglefugl, der er kendetegnet ved dets karakteristiske udseende og specielle passion for vand blandt sine slægtninge. Denne lille fugl har en vandtæt fjerdragt, takket være hvilken fugle af denne art svømmer meget godt, dykker og kan endda løbe langs bunden af ​​lavvandede reservoirer, fast klæber til bunden med ben med ret skarpe kløer.

Ofte kaldes dipper vandspurven eller vandstrømmen, hvilket forklares af fuglens lighed med denne fugleart. Familien af ​​disse fugle omfatter kun få underarter, men de mest almindelige blandt dem er dipper. En interessant kendsgerning er, at dipper fik status som et officielt symbol på en sådan stat som Norge.

Ifølge eksperter fik denne fugl sit navn fra et derivat som "Olyabysh", dette ord i Rusland blev kaldt en lille rund kage. I overensstemmelse med en anden fælles version - fuglens navn er i overensstemmelse med betegnelsen af ​​små runde sten, der, når de slippes ud i vandet, før de hopper til bunden, hopper flere gange på vandoverfladen.

Egenskaber af udseende

Dipper, på grund af dets unikke udseende, såvel som dens konstante beliggenhed i nærheden af ​​vandlegemer, er næsten umuligt at forvirre med andre fuglearter. Dipper almindelig har en temmelig stærk og tæt fysik, i størrelse svarer denne art til trusser eller starlings. Voksens kropslængde når 20 cm, den maksimale vægt er ca. 85-90 gram. Der er praktisk talt ingen eksterne forskelle mellem kvinder og mænd.

Repræsentanter for arten har ret lange poter (4 fingre hver med skarpe kløer), som de let kan flytte både på land og på bunden af ​​reservoirerne.

Vingene af denne fugl har en lille afrunding, længden af ​​vingen er op til 105 mm. Span - op til 30 cm. Fuglens hale er ret kort og lidt buet mod toppen.

fjerdragt arter

Den primære farve af koppenes fjerdedel er mørkebrun, halen, ryggen og ydersiden af ​​fjederbetræket har en karakteristisk grå tone. Fjederens spidser med en sort ramme. Hovedet af fugle af denne art har en brun fjerbetræk, næbbet er mørkt.

Den forreste del af fuglens krop er dekoreret med en hvid, langstrakt skjortefront, der perfekt og harmonisk står i kontrast til den grundlæggende farve på fjerdækslet. På dyppens seng, når man ser tæt på, kan man se det originale skællede mønster. Udklædning af unge individer er flere størrelsesordener lettere end hos voksne repræsentanter for arten.

Vandfuglens vandtæthed skyldes det faktum, at fuglen har en ekstremt udviklet oliekirtel, som udskiller en ret fed hemmelighed, som er tilstrækkelig til højkvalitets smøring af fuglens hele fjerbeklædning.

Fugl stemme

Oryapka betragtes som en sangfugl, lydene fra repræsentanter for denne art er en behagelig fløjtende og iriserende triller. Slaver synger næsten alle årstider (bortset fra høstetiden).

levested

Denne type fugl kan findes næsten hele hele Eurasiens område. Hovedbetingelsen for boligkolonier er tilstedeværelsen af ​​vandlegemer med klart vand og hurtigstrøm nær nestområdet (kuperet landskab med sparsom vegetation i kystzonen).

I den periode, der svarer til begyndelsen af ​​nestingen, er fuglene som regel opdelt i par og vælger et bestemt område for livet, som de er meget knyttet til.

Bemærk at de fleste af deres liv, disse små fugle bruger i eller i nærheden af ​​vandet, vælger de ikke-frysende sektioner af vandreservoirer til overvintring.

Strømfunktioner

Som nævnt ovenfor foretrækker dippere reservoirer med ret stærke strømme for deres vigtigste habitat og ignorerer vandløb og søer med stillestående vand og for tæt vegetation. De svømmer meget godt i vandet og bruger deres vinger som årer. En af de særlige egenskaber ved denne fugleart er, at de har deres egen naturlige ballast, hvilket indebærer tilstedeværelse af medulla i fuglens knogler, der faktisk skelner mellem diarréen fra andre fuglearter (i de fleste arter er knoglerne hule). På grund af åbningen af ​​vingerne i vandet synker dypperen let til bunden af ​​reservoiret, for hvilken den kan løbe adskillige tiere meter.

Varigheden af ​​ophold under vand er ca. et minut. Under vandet er fuglens næsebor lukkede med specielle lædermembraner. På grund af dette kan fuglen samle bunden, jeg har brug for den til mad. At stige til overfladen af ​​dipper er nok til at trykke vingerne mod kroppen, hvorefter vandet skubber fuglen op.

Som regel indsamler denne lille fugl i rækkefølgen af ​​passeriner til at fodre æggene af små bundfisk, små insekter og jæg til krebsdyr. Fuglen kan også få mad i kystnære tykninger af vegetation, få forskellige dyr fra under småsten slået af klæbende kløer.

Nestende funktioner


Som nævnt ovenfor er dipper meget bundet til dets levested (biotope), så selv efter en sæsonmæssig migration vender fugle med varmens begyndelse altid tilbage til deres valgte sted for livet. Det er, i stedet for at bygge en ny rede, er den sæsonmæssige opdatering af den gamle udført.

Den lille græss seksuelle modenhed er ved at nå et år gammel, hvorefter fuglene danner par. Samtidig optager repræsentanter for arten en bestemt, forudvalgt del af området, hvis længde er ca. 1,5 km. Der skal lægges særlig vægt på, at parret er nøje bevogtet under neseperioden for pakkenes område.

Opførelsen af ​​en ny rede eller fornyelsen af ​​en gammel fugl udføres i det tidlige forår, nestens beliggenhed er tæt på vandlegemer. Sengen af ​​den lille dipper kan placeres overalt - både blandt stenene i kystzonen og på grene af små træer eller buske.

De mest attraktive steder at rumme fugle reden er hulrum af tørre træer, såvel som revner eller naturlige nicher i klipperne.

Både kvindelige og mandlige diarer er bygget i reden, tørre stammer af forskellige planter, jordstængler og mos anvendes til dette formål. Det ligner en bold med uregelmæssig geometri, dimensioner - ikke mere end en fodbold. Indgangen til reden er tunnelformet, som regel rettet mod en strøm i nærheden eller af et hvilket som helst andet reservoir med en fast strøm. Inde i reden er det ofte foret med sidste års vegetation (tørre stængler, blade).

afkom Dipper

På et tidspunkt lægger dipper op til 7 æg, der har en hvid farve uden pletter. Klækning udføres udelukkende af kvinden, mens hun periodisk ekskluderer for at få mad til næring. Varigheden af ​​inkubation er ca. 14-18 dage.

Den første udrustning af de ynglende kyllinger af denne art er en nedtonet, brunlig skygge, munden er lysegul eller orange. Begge forældre fodrer afkom, der optrådte.

Afhængig af vejrforholdene forlader de unge individer 3-4 uger efter fødslen. Selv om de i øjeblikket i livet endnu ikke er i stand til at rejse sig ind i luften, svømmer de alligevel godt og dykning. Når der opstår fare, kyllingerne straks skynder sig ind i vandet, svømmer væk og gemmer sig i kystkrydsene.

Som regel har et par honningkager tid til at vokse to afkom i en ynglesæson. Levetiden for en fugl i et naturligt levested er 7-8 år.

Arter population

Ifølge miljøorganisationer er befolkningen af ​​en sådan fuglefugl som en dipper ret stor. På trods af menneskelig indblanding i biotopen af ​​denne art er befolkningsstørrelsen ikke faldet i de seneste årtier.

Selv om honningkassen ikke tilhører synantropiske fuglearter, findes fugle ofte tæt på menneskets beboelse, især i høstperioden. I nogle områder beboet ved dyppekolonier er disse fugle almindelige indbyggere i bjergrige terræn (især vigtige for bjergområder), hvor de bliver et glimrende objekt til observation og jagtbilleder.

Video: dipper (Cinclus cinclus)