Steppe ræv - beskrivelse, levested, livsstil

Et vildt dyr kaldet ræv er kendt for mange mennesker fra russiske folkesagner, hvor det spiller rollen som en sløv ræv. Dette dyr er opdelt i mange arter. En af dem er Korsak, der bor i steppe.

beskrivelse

  1. Korsak - en af ​​rævens arter tilhører hundens familie.
  2. Dimensionerne er beskedne, ikke meget imponerende - længden er kun 45-70 centimeter, højden er lidt over 30 centimeter. Halen er lidt kortere end kroppen - omkring 40 centimeter. Vægten af ​​en voksen ræv er fra 4 til 7 kg.
  3. Hovedet er lille, spidset næse. Næsten er mørk, øjnene er grønne med yellowness, munden er dekoreret med mange små, men skarpe tænder, der er 48 af dem. Fødder høj med krøllede klør. Som enhver rovdyr har en veludviklet hørelse, lugt og syn.
  4. Pelsen er grå med en rød eller gul tinge. Denne farve giver dig mulighed for med held at slå sammen med steppe landskabet, hvilket hjælper med at jage og hjælper med at overleve.
  5. Bryst, hals og mave er dækket af lysere pels. Det er mørkt ved spidsen af ​​halen.
  6. Ligesom de fleste rovdyr undergår pelsdækningen ændringer afhængigt af sæsonen. Om sommeren er det mørkt og kort, og om vinteren bliver det langt, tæt og mere attraktivt, idet man får en gullig-grå farve. Og på ryggen bliver pelsen grå og giver ræven et ejendommeligt udseende.
  7. De løber ret hurtigt - de kan nå hastigheder på op til halvtreds kilometer i timen. Plus, Korsak er udstyret med evnen til at klatre træer.

Habitat og adfærd

Corsacs levested er omfattende. Han bor i steppe, ørken og halvødelagte regioner i Eurasien. Det findes i Iran, Afghanistan og Pakistan, på territoriet i Centralasien, det findes i Kasakhstan stepper. Habitat strækker sig til de nordøstlige regioner i Kina og Mongoliet.

På russisk territorium bor det i næsten alle steppe zoner: der er mange steppe ræve i Nordkaukasus, nær Don og de sydlige regioner i Urals. Flere personer bor i Transbaikal stepper. Nogle repræsentanter for arten ses i de ukrainske stepper.

Fakta! Normalt undgås skovkorsaks, men de lever også i skov-steppe. Undgå også bjergene, ikke stigende over foden.

Korsaki vælger at leve i rullende bakker, uden vegetation. Grunden til valget er simpelt - om vinteren ligger der meget sne på en sådan overflade, hvor det er lettere at skjule.

Hvert dyr har et område på omkring 30 kvadratkilometer. På den har dyret flere huller, kærligt udstyret med en ræv. Men hun gravede slet ikke dem (hun går selv i meget sjældne tilfælde). For at retfærdiggøre titlen på et sløvt dyr, uddriver Corsac gnavere som f.eks. Badgers, gophers eller kolonner fra minke og bosætter sig i deres boliger. Heldigvis er størrelserne egnede.

Kan optage en bolig forladt af en stor ræv. Normalt er steppefokens huller forbundet med hinanden, i en af ​​dem tilbringer Corsacus tiden. Der er som regel flere udgange i et standardhul - deres nummer kan være op til fem.

Korsak er natlig, begynder at jage ved solnedgang. Foretrækker at gøre dette alene, men af ​​og til arrangerer gruppejagt, størrelsen af ​​gruppen kan være stor og nå 40-45 personer.

Hvis der er en alvorlig frost på gaden eller en storm raser, så afbrydes jagten, ræven er altid i græsset i op til tre dage i træk - sådan et langt mangel på mad forstyrrer ikke hende.

mad


Steppe ræve foder hovedsagelig på animalsk mad. Grundlaget for kosten består af små gnavere, jerboer, fugle og deres lægning. Hvis der ikke er noget at spise, vil det ikke gå forbi efteråret.

Når vegetationen er af en eller anden grund spist med dyr mad, ødelægger de alle grøntsager og frugter, spiser urter. Dette giver også nogle fordele - vitaminbalancen er genoprettet i kroppen.

Når en masse sne falder, og Korsak begynder at sætte sig fast i det, flytter rævene tættere på menneskelige bosættelser. Ofte kan Korsaks ses der ved siden af ​​menneskelige boliger, hvor de søger mad i lossepladser og jager indenlandske fjerkræ.

Det er også værd at bemærke, at selvom Korsak lever i et tørt klima, der forårsager udtørring, drikker det praktisk talt ikke vand. Den rigtige mængde fugt kommer fra den mad, der indtages i fødevaren, og kroppen er tilstrækkelig.

reproduktion

Steppe ræve bliver seksuelt modne i den 9. til 10. måned af livet, og de kan fortsætte med at føde i andet år.

Korsaks er en anden loyalitetsfæller af livet - vælg et par gang for alle. Når man vælger en partner, arrangerer mændene voldsomme kampe.

Parringsperioden starter i slutningen af ​​vinteren - det tidlige forår. Graviditet varer cirka to måneder. Fra 3 til 6 unger er født ad gangen. De er blinde, den lille krop er dækket af kort lysebrunt hår. Op til 2 måneder fodrer de modermælk, men faderen tager også sig af afkomene og bringer børnene allerede i den anden måned.

Omkring en halvanden måned er rævene allerede i stand til at forlade deres hjem og gå til overfladen, vænne sig til verden omkring dem. I den syvende måned, efter at have nået deres forældres størrelse, går de hjem og begynder at oprette deres liv.

Hvorfor er antallet af steppe ræve konstant forandret

Den voksne corsac har en meget smuk pelsskind, så jægerne skyder ræve i store mængder. En konstant jagt fører til ødelæggelsen af ​​et stort antal individer og reducerer befolkningen. I Vestsibirien faldt antallet af korsak på grund af, at udviklingen af ​​jomfruer blev udført, ledsaget af skovrydning. Som følge heraf blev arten udtømt fra deres oprindelige steder, og befolkningen faldt.

Fjenderne

Korsaks største fjender er ulverne. Selvom steppe ræv og løber meget hurtigt, men snart bliver hun overhalet af træthed, og hun sænker tempoet. Og den grå rovdyr er berømt for sin utrættelighed og overhaler ræven. En anden fjende er ræven. Det er stærkere og mere fleksibelt, og da de har samme ration med Corsac, mister steppe ræven ofte og er sulten.

Video: Steppe Fox (Vulpes Corsac)