Bleak Goose - beskrivelse, habitat, interessante fakta

Barnespidsgås er en smuk fugl af and-familien, som er en temmelig sjælden art, der er opført i den røde bog. Det er ikke ofte muligt at møde i det åbne rum i vores land. Ikke desto mindre er der i dag opstået spørgsmålet om at udelukke denne art fra gruppen af ​​de "sjældneste" fugle på jorden. Dette skyldes en kraftig stigning i befolkningen af ​​de hvidhårede gæs de seneste år.

Den mest almindelige form for vandrende vandfugle i de sydlige lande (Italien, Spanien). Gåsønsgæs har et unikt udseende, som i virkeligheden tiltrækker ikke kun jægere, men også specialister involveret i undersøgelsen af ​​fugle.

Interessante fakta om fuglen

Mentioner af den hvidhårede gås kom til os fra historiens fjerne dybder og er fulde af træk og ret interessante fakta. De mest interessante af dem vedrører netop forholdet mellem fuglen og mennesket. For eksempel troede mange i det XVI århundrede, at denne unikke fugl af and-familien ikke reproducerer naturligt for sine slægtninge. Opdrætsprocessen af ​​spindelgåsen har været et mysterium for mange i lang tid. Den mindre uddannede befolkning troede oftere den fælles myte om udseendet af denne fugl fra træ, der faldt i havet eller havet. Det var i lang tid at tro på, at branten fremstår som følge af omdannelsen af ​​naturlige råstoffer til et levende væsen. Havvandet mirakuløst vendte træet ind i fantastiske småfugle med en karakteristisk hvid maske på hovedet.

Den hvidhårede gås er også nævnt i Kelts historiske krønike. Kazark blev betragtet som en gave af oceaner og have, der modnes i lang tid i skaller placeret i Atlanterhavets dybe farvande. På grund af det faktum, at fuglens oprindelse ikke var præcist præciseret, var det muligt at bruge kyllingen af ​​spindelgås selv under en ret streng overholdelse af kirken hurtigt. Men over tid var dette forbudt af kirkens bispedømmemestere.

Egenskaber af formularen

For ikke så længe siden var det vigtigste bjergsted af en sådan art som hvidkædet gæs bjergagtigt terræn, hvilket faktisk resulterede i lange tvister angående oprindelsens art. I de senere år har repræsentanterne for denne art imidlertid radikalt ændret deres reproduktionsstrategi, hvilket tjente som en temmelig kraftig drivkraft for en betydelig stigning i antallet af hvidkæbbede gæs og særegenheder ved artenes migration.

Sådanne ændringer indebærer, at denne ænder i stedet for bjergrige og stenrige terræn til sin nestning begyndte at vælge steppe sletterne, havkysten samt byens slumområder. Dette hjalp fuglen ikke kun til at tilpasse sig de nye forhold i den moderne verden, men også væsentligt ændret sin "kost". Ofte kan den hvidhårede gås findes i temmelig store europæiske byer, samtidig med at det, ligesom duerne i byens torv, beder forbipasserende til en godbid og viser deres interesse og godwill over for mennesker.

Til dato reciterer denne type and, som den hvide facede gås, fem hovedpopulationer:

  1. Nordeuropa, Arktis (mere end hundrede tusind individer). Vinterplads - UK.
  2. Grønland (ca. 40 tusind individer). Vinterplads - Skotland.
  3. Svalbardøerne (op til 25 tusind individer). Vintersted - Nord for England, Norge.
  4. Nord for Rusland (ca. 100.000 individer). Vinterplads - Holland, Vesttyskland.
  5. New Earth (lidt mere end 10 tusind). Vinterplads - Holland, Canada.

Udseendet af fuglen

Udseendet af den hvide gås er den mest originale blandt de fleste arter af and-familien. Fuglen har en helt sort krop og et hvidt ansigtet hoved. På vingerne er der små markeringer af brune. Fuglens kiste er dekoreret med et snehvidt forklæde. Selv om denne fugl tilhører and-familien, har den dog ret beskedne dimensioner: Kropslængden overstiger sjældent 75 cm. Fuglvægt er op til 3 kg.

Den oprindelige kjole af spindelgåsen minder noget om klosterklæringen. Desuden er kombinationen af ​​farver som hvid og sort til repræsentanter for and-familien ikke typisk. I naturen er der kun en fuglefugl, der ligner skovlens ænder - det er en canadisk brant. Imidlertid ligger denne fugles egenart i det modsatte arrangement af farver - enkeltpersoner af denne art har en helt hvid krop og en sort maske på hovedet.

Strømfunktioner

Barngås er plantelevende fugle, og oftest består deres kost af træblad, plantestænger og frisk græs. En særlig delikatesse til denne and er sedge, moser, arktisk pil, krybende kløver. Det udvider gæs ikke kun på land, men også i reservoirer: alger, små insekter, krebsdyr, bløddyr.

I den kolde årstid er denne type fugle mindre kræsen om mad, så de er ofte involveret i razzier på gårde, mens deres hovedmål er grøntsager og korn.

Denne fugles egenart er, at den kan holdes i fangenskab. I dette tilfælde fodres branten med majs, græs, grøntsager og friske grønt. Når man beslutter at have en sådan fugl i din husstand, skal man huske på, at repræsentanter for denne art er fuldstændig uegnede til huspleje. Derfor skal man sørge for at organisere den daglige og lange nok vandring af fugle for at dyrke sunde afkom af hvidkæbte gæs derhjemme.

Avlsarter

Hvidhårede gæs vender normalt tilbage til deres hegn i slutningen af ​​foråret, mens ænderne straks forener sig i små kolonier, hvoraf antallet kan nå 70-80 par. Slægtsgæsene ligner ikke kramper, derfor er afstanden mellem fugleheder på hegnstedet ret stor - fra 10 til 50 m. Derfor er en sådan spredt lokalisering det område, der vælges af disse fugle til dens afvikling ret stort.

Betydningen af ​​den mandlige and i løbet af parringens spil fortjener særlig opmærksomhed. Stemmen bliver mere sonorøs og høj, fuglen selv spoler i utænkelige bevægelser, som bør tiltrække samochkaens opmærksomhed. En sådan parring dans udføres som regel kun af en mandlig Barnacle Goose kun én gang i livet, da den forbliver tro mod den udvalgte følgesvend indtil dens slutning.

For at arrangere fremtidens rede, vælger gæs oftest en lille naturlig dimple i jordens overflade. Bunden af ​​en sådan fossa er foret med tørre kviste, vegetation, mos og ned. Under æglægningen er nestet med kvinden bevogtet af hanen fra andre fugle, som i tilfælde af fare meddeler sin kæreste med et højt råb. Det gennemsnitlige antal æg, der lægges af grouse, når 6-8 stykker, hvor hver fugl inkuberer dem særskilt. Efter at kyllingerne er kommet, overfører deres forældre ofte deres afkom til steder fyldt med tæt vegetation. De første forsøg på, at en ung hvidhåret gås skal stå på vingen, udføres som regel nærmere to måneder.

Holde i fangenskab

Bleak Goose er fugle af and-familien, som kan opbevares derhjemme. Som regel er avlssæsonen i fangenskab - fra marts til slutningen af ​​juni. Imidlertid er antallet af befrugtede æg ofte en størrelsesorden mindre end i naturlige forhold. Dette forklares af fuglernes psykologiske tilstand, som således reagerer, omend ret behageligt, men stadig fængsling.

For at fuglen skal kunne tilpasse sig livsbetingelserne på gården, bør dens ejere genskabe de mest tilnærmelsesmæssige betingelser for Barnacle Gæses liv, som er forbundet med dets nød og muligheder for fuld fodring. Særligt vigtigt er fuld og korrekt fodring for unge mennesker, hvilket indebærer den konstante tilgængelighed af friske grønne.

Det er vigtigt at tage højde for, at fangenskabet sætter sit mærke på fugles immunsystem. I regel lever over en tredjedel af de nye kyllinger ikke til modenhed. Docking af fuglene på fuglene skal udføres af specialister, da en del ænder dør på grund af blødning efter forkert afskæring af vingerne.

Video: Barnacle Goose (Branta leucopsis)